EMN kratka izvješća

Kratka izvješća Europske migracijske mreže donose pregled najznačajnijih zakonodavnih i političkih promjena iz područja migracija i azila na nacionalnom nivou te u svakoj pojedinoj zemlji članici EMN-a. Ona obuhvaćaju iste teme kao i EMN-ova godišnja izvješća: međunarodnu zaštitu, maloljetnike bez pratnje i ostale ranjive skupine, zakonite migracije i mobilnost, integraciju, vanjsku dimenziju europske migracijske politike, nezakonite migracije i mobilnost te aktivnosti protiv trgovanja ljudima. Izvješća su praćena i dodacima koji prikazuju najvažnije statističke podatke iz navedenih područja.

Kratko izvješće: Hrvatska 2017.

Ovo Kratko izvješće daje sažeti pregled podataka o glavnim kretanjima u području migracija i azila u Hrvatskoj tijekom 2017. godine, uključujući najnovije statistike.


Kratko izvješće: Hrvatska 2016.

Ovo Kratko izvješće daje sažeti pregled podataka o glavnim kretanjima u području migracija i azila u Hrvatskoj tijekom 2016. godine, uključujući najnovije statistike.


Kratko izvješće: Hrvatska 2015.

Ovo Kratko izvješće daje pregled podataka o glavnim političkim promjenama u području migracija i azila u Hrvatskoj tijekom 2015. godine, uključujući najnovije statistike.


Kratka izvješća drugih država članica možete pronaći ovdje.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske
International Organization for Migration
European Union
European Migration Network
Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija Ok