EMN događanja u Hrvatskoj

EMN Nacionalna kontaktna točka u Hrvatskoj svake godine organizira po dva radna sastanka Nacionalne migracijske mreže. Na radnim sastancima predstavnici Mreže raspravljaju o novostima iz područja migracija i međunarodne zaštite, ocjenjuju provedbu prijašnjih aktivnosti te predlažu korake za daljnji rad i razvoj. Također, nacionalne kontaktne točke obično organiziraju i nacionalne konferencije o aktualnim temama na kojima sudjeluje širi krug dionika, uz domaće i strane izlagače.

U Rijeci održan 6. sastanak Nacionalne migracijske mreže

Dana 23. studenog u Rijeci je održan šesti po redu Sastanak Nacionalne migracijske mreže na kojem su sudjelovali predstavnici četrnaest institucija i organizacija. Sastanak je organizirala EMN Nacionalna kontaktna točka za RH u cilju omogućavanja kontinuirane razmjene informacija i novosti vezanih uz azil i migracije, među relevantnim dionicima.

Više

O dijaspori na prvoj Nacionalnoj konferenciji EMN Nacionalne kontaktne točke za Hrvatsku

Kako se dijaspore mogu uključiti u razvoj zemalja podrijetla? – pitanje je koje je raspravljano 22. listopada u Dubrovniku, na prvoj godišnjoj Konferenciji EMN Nacionalne kontaktne točke za Hrvatsku.

Radni dio Konferencije bio je podijeljen u tri sesije, kroz koje su brojni izlagači pružili uvid u rezultate svojeg rada i istraživanja te pristupe za privlačenje dijaspore i uspostavu suradnje, posebice pristupe dijasporama u trećim državama. Konferenciji je prisustvovalo više od 40 sudionika iz 12 zemalja i Hrvatske.

Više

Peti radni sastanak Nacionalne migracijske mreže za Republiku Hrvatsku

Dana 22. svibnja 2018. godine u Trakošćanu održan je peti radni sastanak Nacionalne migracijske mreže.
Više
Izvještaj sa sastanka možete preuzeti ovdje:

Četvrti radni sastanak Nacionalne migracijske mreže za Republiku Hrvatsku

EMN Nacionalna kontaktna točka za Hrvatsku organizirala je četvrti sastanak Nacionalne migracijske mreže 1. prosinca 2017. godine u Zagrebu.
Više
Izvještaj sa sastanka možete preuzeti ovdje:

Azerbajdžansko izaslanstvo posjetilo Središnji državni ured za Hrvate izvan RH u Zagrebu

Azerbajdžansko izaslanstvo posjetilo Središnji državni ured za Hrvate izvan RH u Zagrebu
Izaslanstvo Azerbajdžana posjetilo je Središnji državni ured za Hrvate izvan RH u Zagrebu tijekom studijskog posjeta Državne migracijske službe Republike Azerbajdžana Republici Hrvatskoj, a koji se održavao od 19. do 22. rujna 2017. godine. Posjet je omogućila hrvatska EMN Nacionalna kontaktna točka u suradnji s EMN Nacionalnom migracijskom mrežom.

Treći radni sastanak Nacionalne migracijske mreže za Republiku Hrvatsku

Dana 12. lipnja 2017. godine u Zagrebu održao se treći radni sastanak Nacionalne migracijske mreže. Događanje je organizirao hrvatski ured Međunarodne organizacije za migracije, koji djeluje kao Nacionalna kontaktna točka Europske migracijske mreže u Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova.
Više
Izvještaj sa sastanka možete preuzeti ovdje:

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske
International Organization for Migration
European Union
European Migration Network
Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija Ok